Blogi

Conturan takasta kokemuksia (20.01.2021)

Moikka! 

Nyt sopivasti yli 20 asteen pakkasten paukkuessa, onkin hyvä aika vihdoin kertoa kokemuksiani meidän Contura-takasta. Olemme nyt asuneet kodissamme hieman yli vuoden, joten kokemusta alkaa kertyä. 

 

Takkamalliksemme valikoitui i61AN-malli. Valinta oli loppujen lopuksi aika helppo. Halusimme ehdottomasti Contura-takan, koska Conturan takat ovat moderneja, siroja ja kauniita. Tästä mallista oli mahdollista saada kaunis harmaa kivipinta, jonka ansiosta moderniin ulkomuotoon tuli ripaus perinteikkyyttä. Tässä mallissa lasit ovat myös vähän korkeammalla, joten takan tuli näkyy vieläkin kauniimmin ympäri kodin. 

 

Lasin korkeuden lisäksi valintaan vaikutti se, että takassa on lasipintaa kolmeen suuntaan, eli eteen ja molemmille sivuille. Tällöin takkatuli loimuaa oikeasti ympäri kotia ja luo lämmön lisäksi myös lämmintä tunnelmaa. Kauneuden lisäksi takkaa on todella helppo käyttää, lämmittää jopa 150m2 pinta-alaa ja varaa pieneksi takaksi hyvin! Kuuma palamisilma huuhtelee lasin sisäpinnan ja pitää sen puhtaampana. Tämä helpottaa siis huomattavasti takan pitämistä puhtaana, kun lasit pysyvät kirkkaana kuin itsestään. 

 

Asennus sujui nopeasti ja mukavasti. Saimme asiantuntevaa palvelua Conturalta sekä Jyväskylästä Jyväskylän Takkakeskukselta. Varsinkin alkuvaiheessa tarvitsimme jonkin verran ohjeita ja apua saimme joka kerta! Suosittelen ehdottomasti hankkimaan Contura-takan. 

 

Ps. Takasta on ollut myös paljon muutakin iloa, kuin estetiikka ja lämmitys. Koen, että takka on aidosti auttanut minua palautumaan henkisesti ja fyysisesti. Tämä on siis ensimmäinen kerta, kun minulla on oma takka. Varsinkin nyt, kun olen viettänyt normaalista urheilijan arjestani poiketen talvi- ja syysajat Suomessa, niin huomaan eron isosti! Takkatuli auttaa mieltä rentoutumaan. Lisäksi takan äärellä on ihana lämmitellä kroppaa iltaisin tai aamuisin tehdä harjoituksiin valmistavaa venyttelyä lämmössä ja valossa, kun ulkona on kylmää ja pimeää. :) 

-Nooralotta