Blogi

Kesä 2018 on startannut! (05.06.2018)

Heippa!

Pitkästä aikaa ajattelin taas palata blogini pariin. Paljon on tapahtunut sitten viime kirjoitukseni, jossa kirjoittelin silloin juuri alkaneesta hallikaudesta. Tässä ensi alkuun pieni tiivistelmä vielä sen loppupuolesta.

Hallikausihan meni kaiken kaikkeaan hyvin. Hankalan edellisen vuoden jälkeen aloimme nähdä taas pilkahduksia vanhasta Nooralotasta. Juoksin hallikaudella siis lähelle ennätystäni ja SE-aikaa 7,97. Hallikauden 2018 paras tulos oli 8,03, jonka juoksin Ranskassa. Oli huima fiilis muuten tuon juoksun jälkeen ja se toi minulle myös voiton kovasta kansainvälisestä kilpailusta. Voitin myös hallikaudella Suomen mestaruuden sekä ansaitsin itseni mukaan Birminghamin MM-hallikisoihin. Hallikisat eivät menneet aivan suunnitelmien mukaan. Pääsin toki alkueristä jatkoon hyvällä ajalla, mutta välierät mokasin. Luulen, että liika into kostautui. Olin päättänyt lähteä jopa riskillä, jotta saisin kilpailuun hyvän alun, sillä juoksun alkupää oli ja on itselleni hankalin osa kilpailua. Reagoin äärimmäisen hyvin, mutta liiallinen keskittyminen siihen vei tekniikkaa taaksepäin: jäin lähdön jälkeen juoksemaan lantio ”alhaalla” ja takerruin aitaan kesken matkan. Osuma oli niin kova, että juoksun vauhti hiipui todella paljon… Halli MM-kisojen tulokseksi jäi vaatimaton aika 8,20 ja MM-kisojen välieräpaikka.

Hallikausi oli MM-kisojen pienestä notkahduksesta huolimatta lähtökohtiin nähden aivan SUPER, vaikka juuri ennen hallikautta olikin vielä pieniä vaivoja. Ottaen myös huomioon sen lähtökohdan, että meni pitkälle syystalveen ennen kuin koin olevani lähelläkään normaalia harjoittelukuntoa ylirasitustilan jälkeen.

Hallikaudelta olikin siis mukava tilanne jatkaa harjoittelua ja kunnon rakentamista kohti kesää. Harjoittelin Jyväskylässä aina huhtikuun loppupuolelle, jonka jälkeen suuntasimme Teneriffalle vajaaksi kuukaudeksi harjoitusleirille. Harjoitusleiri sujui hyvin ja toin mukanani joitakin testiennätyksiä, kuten esimerkiksi 150m juoksuvedossa. Teneriffalla oli tällä kertaa poikkeuksellisen viileä sää, mutta onneksi kuitenkin harjoittelumielessä ihan ok. Leiri oli pitkä ja rankka. Viimeisinä päivinä olikin treenisuorituksissa pientä notkahdusta, mutta sekin on onneksi aika normaalia pitkän leirin päätteeksi.

Leiriltä palattaessa olikin minulla aikaa levähtää kotona vain 1,5vrk, jonka jälkeen suuntasimme Tampereelle ECCC-kilpailuun, jossa me JKU:n naiset nostettiin itsemme ECCC-kilpailujen A-sarjaan ensi vuodeksi! Avasin siis kauteni siellä ajalla 13,26, joka oli ensimmäiseksi kisaksi ja haastavissa tuuliolosuhteissa juostuna tyydyttävä avaus. En ole koskaan oikein päässyt ensimmäisissä kisoissa vielä loistamaan ja tämä oli ihan parhaita avauksiani.

Tampereelta jatkoin kauttani Puolan Bydgoszcziin. Kisan tulos oli 3. sija samalla ajalla toiseksi tulleen juoksijan kanssa, eli ajalla 13,26. Kilpailussa oli puuskittainen vastatuuli ja mittari sai lukemaksi -1.2m/s. Lisäksi reaktioaikana oli todella vaatimaton 0,200. Siihen nähden olin ihan tyytyväinen tuohon aikaan ja etenkin siihen, että loppu tuli lentäen, vaikka alussa juoksuun lähdinkin todella takamatkalta. Nyt täytyy saada vain keskittyminen vieläkin terävämmäksi ja antaa reagoimisen tulla selkärangasta, niin uskon, että tulokset painuvat sillä jo ihan eri lukemiin. Seuraava koitos onkin TÄNÄÄN! Eli tänään kilpailen Paavo Nurmi Gamesissa. Kilpailusta on tulossa erittäin erittäin kova ja tasainen, joten nyt täytyy laittaa kaikki peliin! I’m ready! ;)

<3:  NoLo