Blogi

Kesä takana, uusi kausi edessä! (25.09.2014)

Muutama ajatus viime kesästä

Nyt ollaan siinä vaiheessa syksyä, että on palauduttu kilpailukaudesta ja suunnataan katseet kohti uutta kautta. Nyt muutama ajatus viime kesästä ja sitten vähän tulevaisuuden suunnitelmia…


Tämä kesä oli vuoristorataa onnistumisen ja epäonnistumisen tunteiden kanssa. Tuli yksi huippuaika, ja kesän ehdoton tavoite, eli suomalaisittain ”maagisen” 13 sekunnin rajan rikkoontuminen.  Muutenkin tulokset olivat keskimäärin siinä 13 sekunnin pinnassa, joten johtopäätöksenä voin sanoa, että tasoa on nostettu viime kesästä. Tulostaso jäi kuitenkin harmittavan vaisuksi, olisin siis toivonut vakiinnuttavani tasoni jo alle 13 sekunnin. Täytyy kuitenkin olla todella iloinen siitä, että tuo raja on nyt rikottu, eikä sillä tarvitse enää vaivata koskaan päätään. Nyt täytyy asettaa uudet aikatavoitteet, enkä usko sen olevan ongelma… Päinvastoin, nyt entistä suuremmalla motivaatiolla juoksemaan huippuaikoja!  

Alkukesää piinasi pitkittynyt flunssa, jonka vuoksi Eurooppa cup ja Paavo Nurmi Gamesit jäivät väliin. Kevään harjoittelu ja ulkomaan harjoitusleirin harjoittelu oli kovaa, sillä minulla oli ja on edelleen kiinniotettavaa viime talven takareiden repeämän vuoksi. Toisin sanoen, viime peruskuntokauden juoksut jäivät juoksematta. Lisäksi luulen, että sairastelulla Suomeen palaamisen jälkeen, oli vaikutusta myös hieman loppukauden tuloskunnon laskuun. Yleensä olen pystynyt parantamaan tasoani kohti kauden loppua, mutta nyt tuloskunto lähti laskuun. Se oli todella harmi, sillä viimeinen kilpailuni oli Brysselin Timanttiliiga ja olisi ollut aivan huikea juttu juosta siellä pauhaavan yleisön edessä vaikka oma PB. No, eiköhän noita tilaisuuksia tule urallani vielä monin verroin. 

Kaudesta jäi siis kuitenkin ok-fiilikset, vaikka kunnon löytäminen oli välillä hankalaa. Mahtavaa, että kuitenkin kaikkien ongelmien jälkeen on kehitystä saatu aikaan myös tälle vuodelle ja on hyvä tilanne lähteä jatkamaan kohti seuraavaa kautta.

Ensi viikolla onkin tarkoitus aloittaa taas täysillä harjoitteleminen. Valmentajani lähetti minulle juuri harjoitusohjelman ja on taas aika jännittävää lueskella minkälaisia harjoituksia sitä on luvassa. Tänä syksynä panostamme ennen kaikkea juoksukovuuteeni, joka oli kesällä selkeä puutteeni. Myös voimanhankinta on edelleen kuviossa vahvasti läsnä. Kehityskohteita on edelleen paljon ja sitä kautta myös paljon tapoja vielä kehittyä lisää. Kuitenkin tämän harjoituskauden tärkein tavoite taitaa silti olla ehjänä pysyminen.. Se on kuitenkin edellytys kaikelle harjoittelulle ja tuloksenteolle!

Tänä vuonna olen myös huomannut, kuinka merkittävästi voin tehdä etenkin asioita lasten hyväksi. On aika huikea fiilis ollut huomata, kuinka he arvostavat ja katsovat ylöspäin. On muutamat nimmarit ja valokuvatkin annettu kesän aikana..  Minusta on myös upeaa, että tämä on noteerattu ja siitä tänä vuonna tittelit 2014 Esikuva ja 2014 Hyvien tapojen lähettiläs. Arvostan näitä todella paljon!

Lopuksi kiitos valmentajalleni Jussi Ihamäellä tästä kaudesta. Kiitokset myös kaikille läheisilleni, lääkäreille ja managereille ja sponsoreille, jotka ovat auttaneet kauden läpiviemisessä. :)