Blogi

Kisakausi ohi ja kokemuksia Yale Doorman-älylukosta (23.02.2020)

Moikka!

Päivittelin viimeksi hallikauden kilpailukalenteria ja nyt se onkin jo ohi! Hallikausi kesti siis vain kolme viikkoa, koska Kiinan MM-halit peruttiin Korona-viruksen takia. Kokonaisuudessaan hallikausi oli hyvä.

SM-hallit (kuva:Emmi Korhonen)

Kilpailuja tuli kauden aikana todella tiiviisti ja olin lähes koko  hallikauden "turneella", eli kotona ehdin olemaan kauden aikana vain muutaman päivän. Hallikaudella ei siis herkistelty ja haettu ns.  piikkikuntoa, joten siihenkin nähden hallikausi sujuin erittäin hyvin. Parhaaksi tulokseksi jäi 7,97, joka sivuaa omaa ennätystäni sekä Suomen ennätystä. Muutenkin tulokset olivat hyvin lähellä omaa ennätystasoa lähes kisassa kuin kisassa ja nämä tulokset toivat useita "mitalisijoja" kovista kansainvälisistä kisoista. Hallikauden tärkein tehtävä olikin oppia entistä paremmin pärjäämään kovissa paikoissa ja siinä tavoitteessa onnistuttiin hyvin. :) Hallikauden jälkeen pidän muutaman päivän levon ja sitten alkaakin kova työ kohti kesää ja Olympialaisia sekä EM-kisoja!

 

Alkuvuoden aikana olen myös päässyt tutustumaan uuden kotimme aivan mahtavaan pieneen yksityiskohtaan, nimittäin Yale Doorman-älylukkoon. En edes osannut kuvitella aiemmin, kuinka paljon tämä lukko voi helpottaa arkea.

Enää ei voi unohtaa avainta sisälle, kun lähtee kiireessä vaikka harjoituksiin. Toisinaan oli stressaavaa myös pitää kotiavaimia matkoilla mukana ja pelätä, että ne menisivät hukkaan matkustaessa! Nyt ei tarvitse enää miettiä sitä, sillä tämä älylukko aukeaa itse luodulla koodilla (sitä voi käyttää myös kulkutunnisteella, kaukoavaimella tai älypuhelimella). 

Minulle helppouden lisäksi tärkeää on lukon turvallisuus. On tosi mukavaa, kun kotoa lähdettyä ei tarvitse enää miettiä, että menihän ovi varmasti kiinni, sillä tässä lukossa on automaattinen lukinta, joka lukitsee oven heti, kun se on suljettu. Turvallisuuden tunnetta lisää myös se, että lukko hälyttää, jos siihen kohdistuu murtoyritys. Tämä onkiva ominaisuus kotoa poissa ollessa, mutta myös silloin kun olen yksin kotona. Pystyn siis nukkumaan öitä hiukan paremmin, joka näkyy tietenkin parempina harjoituksina. :-)

Lukkoon voi myös antaa tilapäisen koodin vuorokaudeksi, jos haluaa päästää jonkun sisään kotiinsa. Paljon matkustavalle tämä on varsinkin hyvä ominaisuus, sillä voin etänä antaa koodin vaikka, jos kodin kasveja täytyy jonkun päästä kastelemaan! Lukon turvallisuudesta haluaisin mainita vielä sen, että lukko aukeaa sisältä päin nopeasti!

Voin siis suositella Yale Doorman-älylukkoa kaikille! En voisi kuvitella enää vaihtavani kodin lukkoja tavallisiin lukkoihin, sillä tämä on tuonut arkeen niin paljon kaivattua helpotusta ja on lisäksi vielä erittäin tyylikkään näköinen. Koen, että lukko toi uuteen kotiin pientä kivaa arjen luksusta. :-) Käy kurkkaamassa lisää osoitteesta yale.fi. (*lukot saatu)

Palataan taas!

-NoLo