Blogi

Kohti hallikautta 2018 (22.01.2018)

Heippa!

Sain juuri viimeisen varsinaisen aitaharjoituksen tehtyä ennen hallikautta 2018 ja ajattelin jakaa kanssanne viimeisten viikkojen kuulumisia.

Olen siis juuri lopettelemassa kahden viikon harjoitusleiriäni Teneriffalla ja hallikausi on jo kulman takana.

Ja on meinaa jännittävää! Viime kesä oli urani huonoin kaikella tapaa ja niin kuin moni tietää, se päättyi kauden kesken jättämiseen. Nyt olen ollut Petteri Jousteen päivittäisvalmennuksessa Jyväskylässä noin 3,5kk. On todella jännittävää lähteä surkean kauden ja uuden valmennuksen aloittamisen jälkeen taas kilpailukentille. Kuitenkin siis innostavalla tavalla! Odotukseni ovat hallikaudelle hyvät, mutta vielä maltilliset. Paljon olen mennyt eteenpäin, varsinkin verrattuna viime kauteen, mutta hurjan paljon on asioita vielä tehtävänä, eikä kehoni vieläkään ole tässä ajassa palautunut 100%:sesti normaaliin tilaan. Kuitenkin fiilikset ja tuntemukset ovat niin positiiviset, että uskon ja uskomme, että kykenen juoksemaan hallikaudella jo erittäin hyviä tuloksia. Mielenkiintoista siis nähdä!

Teneriffalla harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja olen nauttinut täysillä auringon alla harjoittelemisesta. Näin tammikuussa on myös todella piristävää tehdä aamuherättelyt valoisassa ja lämpimässä kelissä. Suomessahan ostin juuri nastalenkkarit, jotten kaatuisi siellä loskan ja jään seassa. Toki kyllähän sitä joka tapauksessa aina kotiin ja Suomeen kaipaa.

Teneriffan leirin kohokohta oli yhteislähtöharjoitus saksalaisten huippuaitajuoksijoiden kanssa, jossa mukana oli muun muassa viime kesän MM-pronssimitalisti. Saatiin myös Suomen Reetta Hurskeen kanssa tehtyä hyvä yhteislähtöharjoitus. Tuollaiset kilpailuja simuloivat harjoitukset olivatkin juuri sitä, mitä nyt tarvitsinkin, kun viimeisestä kilpailusta alkaa olemaan jo turhan paljon aikaa. Leiriltä sain siis tärkeää muistin virkistystä siitä, millaista se kunnon kilpaileminen onkaan ja uskon siitä olevan erityistä hyötyä nyt alkavan kilpailukauden ensimmäisiin startteihin.

Kilpailukauteni alkaa siis lähes heti Suomeen palattuamme 23.1. Sen jälkeen suuntaan kilpailuihin Ranskaan 27.1. Sitten kotikisat Hippoksella 3.2 ja sitten taas Ranskaan kilpailemaan 9. ja 11.2. Sitten vielä ainakin SM-hallit Helsingissä ja maaliskuun alussa mahdollisesti Birminghamin MM-hallit. Raja sinne on 8,14. Olisi huikea palata taas MM-tasolle! Sen eteen tehdään töitä ja haetaan taas tuntumaan kansainvälisiin kilpailuihin. Hallikausi on nyt hyvä testi siitä, kuinka uudet kuviot toimivat ja onko kunto menossa oikeaan suuntaan kohti sitä tärkeintä, eli kesän kilpailukautta.

Palataan kisojen merkeissä!

-NoLo