Blogi

Talven kuulumisia (09.02.2016)

Heippa kaikille!

Talven harjoituskausi sujui perusvarmasti, eikä mitään pientä kolotusta kummempaa vammaa sattunut. Olen myös tähän asti onnistunut pysymään erossa flunssasta. Täytyykin koputtaa puuta, sillä se aika taas on parhaimmillaan. 

Talven harjoittelussa painotettiin voimapuolta ja voimatasoja saimmekin nousemaan hyvin. Esimerkiksi rinnalleveto- ja maastavetotulokset nousivat hyvin. Toki myös perinteistä penkkiä täytyi testata ja kyllähän sekin pikkuhiljaa sieltä nousi. Tämän painotuksen vuoksi pikajuoksu olikin sitten hieman nihkeämpää, eikä nopeus tullutkaan tänä vuonna esille yhtä helposti kuin ennen. Onneksi nyt on näkynyt jo selkeästi valoa tunnelin päästä ja esimerkiksi viime tehointervallitreenien ajat olivatkin jo ihan omaa parhaimmistoani. 

Talven harjoitusleiri toteutettiin Teneriffalla. Leirin kesto oli 2,5 viikkoa ja koko tuon ajan saimmekin nauttia täydellisistä harjoittelukeleistä. Siellä harjoittelun painopiste siirtyikin jo enemmän nopeuden ja tekniikan puolelle. Voimaharjoittelua täytyi jättää vähemmälle, jotta saisimme tehoja irti eikä juoksu olisi niin jäykkää. Toki myös kovan voimaharjoittelun ja kovan nopeusharjoittelun yhdistäminen olisi myös hieman riskialtista.

Kilpailukausi on nyt siis jo aloitettu. Hallikauteni tulee nyt olemaan tavallista lyhyempi, koska en tähtää halli-MM-kisoihin lainkaan. MM-kilpailut järjestetään tänä vuonna USA:n Portlandissa yhdeksän tunnin aikaeron päässä ja paljon normaalia myöhempänä ajankohtana. Haluamme, että kovin kuntopiikki on kesän EM-kilpailuissa sekä Olympialaisissa, joten emme osallistu MM-kilpailuihin, vaan harjoittelemme kevään rauhassa kohti kesän kovia koitoksia. 

Kilpailukauteni ei ole ollut aivan mutkaton. Jouduin esimerkiksi muuttamaan aivan kilpailukauden alussa ja siitä stressitasot olivatkin huipussaan. Myös runsas matkustelu sen lisäksi aiheutti ehkäpä pientä väsymystä, joka saattoi edesauttaa kaatumistani harjoituksissa. Juuri ennen hallikauden yhtä tärkeintä kilpailua, Jyväskylä Indoor Gamesia, piikkari tökkäsi huolimattomuuttani tartaniin ja suorastaan hyppäsin polvet edellä tartaniin. ONNEKSI selvisimme säikähdyksellä, sillä jalat olivat kipeämmät kuin koskaan aikaisemmin minkään vamman yhteydessä. Nyt kuitenkin empiirinen testaaminen antoi tuloksen, että vamma olikin vain pintapuolinen. Polvet siis olivat täysin auki ja tulehtuivat. Polvet ovat taitoskohta, joten ensimmäiseen viikkoon esimerkiksi vain kyykistyminen teki kipeää. Kun tulehdus hellitti ja arvet hieman parantuivat antoivat jalat pikku hiljaa periksi juosta. Päivää ennen Botnia Gamesia kävinkin radalla testaamassa juoksemista ja jotenkuten se onnistuikin. Toki Botnia Gamesissa ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, sillä otin toisessa juoksussa varaslähdön. Voin vain sanoa, että en koskaan ota varaslähtöä huonossa iskussa. Aina vain, kun tuntuu, että tänään täytyisi päästä lujaa ja maltti loppuukin sitten kesken.  

Seuraavat kilpailuni ovat Ruotsissa pohjoismaiden hallimaaottelussa, jossa starttaan 60m aitajuoksussa sekä 4x200m viestissä. Seuraavana viikonloppuna starttaan vielä Vaasassa, jonka jälkeen onkin hallikauden huipentuma, eli SM-hallit Tampereen Pirkkahallissa.

Terveisin NoLo :-)