Blogi

Terve talvi (12.11.2017)

Moikka! :)

Kuten edellisestä postauksesta varmasti huomasi, niin syksyn ja alkutalven harjoitukset ovat menneet mukavasti ja nautinto on löytynyt tekemiseen, vaikka pieniä juttuja täytyy tietenkin edelleen hioa. Syksyn peruskuntokausi alkaa pikku hiljaa siityä yhä enemmän lajinomaiseen tekemiseen ja olenkin päässyt jo muutamaan otteeseen kokeilemaan taas sitä itseään, eli aitajuoksua. Ensimmäiset harjoituskerrat olivat vielä vähän haastavia, sillä edellisen kerran juoksin aitoja joskus heinäkuun alussa, eli taukoa tuli todella paljon. Nopeasti se sieltä alkaa taas onneksi muistua mieleen, sillä onhan sitä tullut juostua aitoja jo 10 vuotta!

Siitä päästäänkin siihen, että täytin torstaina jo/vasta 25 vuotta! Ajattelin sen olevan jo puolet viidestäkympistä, mutta onneksi isoisä lohdutti ja kertoi sen olevan vasta neljäsosa sadasta ja että onhan meillä ihan lähisuvussa eletty sinne sataan asti. :D Onneksi vielä ei oikeasti siis ikäkriisiä ole ja tunnenkin vasta olevani tulossa urheilijana parhaisiin ikävuosiin. Kun katselee pika-aitojen maailman listoja, niin moni juoksee ennätyksiä vielä 30 vuoden nurkissa, jopa yli. Hyvä niin! 

Nyt kun treenit rullailevat hyvin, on tärkeää pitää terveydestä huolta. Säännöllisen lihashuollon ja fysioterapian lisäksi olen yrittänyt ottaa vieläkin tarkemmin huomioon flunssien ja muun sairastelun ehkäisemisen, jotta harjoitteluun ei tulisi turhia taukoja. Lääkäin kanssa seurataan nyt tarkasti veriarvojani, untani seurataan ja yleisesti palautumista. Sain lääkäriltä myös ohjeen pitää huolta kotini ilmankosteudesta varsinkin näin talviaikaan. Liian kuiva ilma saattaa vaikuttaa hengitysteiden terveyteen negatiivisesti. Se aiheuttaa ja lisää hengitysteiden, limakalvojen, ihon ärsytysoireita ja kuivuutta. Se myös heikentää liman poistumista hengitysteistä ja se lisää limakalvojen tulehdusriskiä. (Hengitysliitto.fi.)

Siitäpä sain idean ottaa yhteyttä yhteistyökumppaniini Wilfaan. Olen luottanut nyt jo useamman vuoden Wilfan tuotteisiin kahvinkeittimestä aina silitysrautaan ja nyt sain käyttööni myös heidän ilmankostuttimen. Kyseessä on Aroma Mist-malli, jonka avulla on mahdollista saada myös ihania tuoksuja ilmaan, jos sitä haluaa. Laite kosteuttaa huoneilmaa pitkään, jopa 18 tuntia täydellä vesisäiliöllä ja siinä oleva UV-valo puhdistaa veden bakteereista ennen huoneilmaan pääsyä.

Lisäksi olen yrittänyt pitää ihan perusjutuista entistä tarkemmin huolta, kuten vaikka käsien pesusta. ;) 

Hyvää alkutalvea,

NoLo